Най-много заявления за вота са от Турция, най-малко - от Германия

38 288 заявления за вота от чужбина са постъпили в ЦИК
15 май 2024 10:06, Анисия Иванова
27
Най-много заявления за вота са от Турция, най-малко - от Германия
Снимка: БГНЕС, архив

38 288 са потвърдените заявленията за гласуване извън страната, подадени от наши сънародници през електронната система на ЦИК .

В полунощ изтече срокът за подаването им, най-много са те от Турция – 23 500,  а от Германия малко над 2700.

До дни ЦИК ще обобщи и заявленията, подадени до посолствата ни, и ще определи местата и броят на секциите зад граница за изборите на 9-ти юни, съобщи БНР.

Дипломатическите и консулските ни служби ще изпратят до 17-ти май мотивирани предложения за образуване на секции в чужбина. Избирателите с потвърдени заявления се вписват в избирателните списъци по места.

Тези, които гласуват в разкритите секции в чужбина, без да фигурират в списъците, ще попълват декларация, че не са гласували и няма да гласуват на друго място.

През системата на ЦИК -заявленията за гласуване за евродепутати са подали над 9700 наши сънародници.

Най много - 2 600 от Германия и над 1 300 от Испания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от Избори 2024
ВМРО: Токът за бита поскъпва, а ни занимават с пропадналата Евровизия
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Това че не разкараме всички турци след освобождението беше огромна грешка. Тия са като неизлекуван рак който се метастазира. Представете си колко по-напред щяхме да сме без тия мамуни и ромските им братовчеди да ни дърпат непрекъснато назад
22
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Гласуващите от чужбина само и да си помислят да гласуват за Копейката. Той ви нарича чужди агенти и предатели. Натресохте ни чалгарите от ИТН, айде стига с тия псевдо родолюбци вече.
21
1
 
4
 
! Отговори
Сашо преди 2 седмици
Къде изчезнаха "будните" и "милеещи" за България западноевропейски емигранти, които ни натресоха ИТН...къде сте сега "родолюбци" - няма Ви както и "милиардите" които уж вкарвате в БГ.
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Заблуждаваш се за Гърция.
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ПП и ДБ разрешиха да се гласува и в чужбина и това е резултатът. Не разбраха, че основно ще се гласува в Турция!
18
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
отдавна съм казал че Турция, Северна Македония и Сърбия мразят Бг, но турците са лицемери, за разлика с макетатата и сърбите, които ни го показват, ИСТИНСКИ ПРИЯТЕЛИ НА БГ СА ГЪРЦИЯ, РУСИЯ И РУМЪНИЯ, КАКТО И ИЗРАЕЛ
17
3
 
3
 
! Отговори
до Пурко преди 2 седмици
изборните секции са ти най-малкия проблем, знаеш ли че бг всеки ден превежда по 500 хиляди долара около 1 милион лв на Турция по договора с Боташ, без да получава нищо в замяна, КОРУПЦИЯ НА МАКС, ЗАРАДИ Румен Радев, който е човек на Меди Доганов
16
3
 
3
 
! Отговори
раб на Аллах преди 2 седмици
нека са наливат пари от *** истаннн в тюркие, ердоан каза да пистите да бачкати навън и да фкрвати пари в тюркие, а бг вече е час от турция ердоан *** каза в балъкшехир
15
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ДОГОВОРЪТ С БОТАШ Е СРАМ И ПОЗОР ЗА СЛУЖЕБНИЯ КАБИНЕТ НА ГАДЕВ, ДАНО УМРЕ В МЪКИ НАЦИОНАЛНИЯТ ПРЕДАТЕЛ ГУМЕН ГАДЕВ, ВМЕСТО ТЕЗИ 500 МИЛИОНА ЛВ НА ГОДИНА ДА ОТИВАТ ЗА БГ ПРОЕКТИ, ПЕНСИИИ, ЗАПЛАТИ, ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ, СЕГА ГИ ДАВАТЕ НА ЕРДОГАН, А ТОЙ В ГАВРИ, ПРАВ Е ЕВРЕИНА, ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ДА ХОДИТЕ И ДА НАЛИВАТЕ ПАРИ В "ПРИЯТЕЛСКА" ТУРЦИЯ
14
1
 
10
 
! Отговори
Пурко преди 2 седмици
Защо бедна България харчи пари за стотици изборни секции по света? Който много милее за България и ако има право разбира се, да дойде до тук и да гласува.
13
4
 
4
 
! Отговори
евреин преди 2 седмици
Българите сте васални подлогги на Турция, защо плащате на турската копторлъшшшка държава по 1 милион лв на ден вече 3 години, покрай договора на *** Резидента с Боташ, без да получавате нищо насреща, вие сте мега просттти, и ми гласувате за Муняяя, а той ви гаври
12
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Хора които не живеят в България не трябва да гласуват! Основен принцип на демокрацията е че мнозинството в едно обществото в определя посоката на развитие на държавата, а не разни чужди елементи.
11
3
 
10
 
! Отговори
МеймеТ преди 2 седмици
Благодарим на СлаФчо. че ни даде тази възможност да гласуваме. Не е далеч времето когато ще вЪ превземем без бой.
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тия дето ги водят под строй са най-много. Всичко е опорачено.
9
0
 
20
 
! Отговори
Факт преди 2 седмици
Проблемът с гласовете от Турция е напълно решим,само трябва българските партии да съберат 121 гласа.Което се оказва трудно,защото повечето са антибългарски.Просто се гласува закон забраняващ гласуването на български граждани живели над 20г(примерно) в чужбина да гласуват .Това ще мине в евросъда,защото английския вариант за над 12г мина!
8
1
 
14
 
! Отговори
Хм преди 2 седмици
Пак Турция ще ни налага управление?
7
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Докато се дава възможност на хора незнаещи български да гласуват,никога няма да се оправим.Само машинното гласуване донякъде ще изправи изкривения вот.
6
2
 
4
 
! Отговори
Базик и подигравка преди 2 седмици
Нищо чудно, че Тони Блинкенченко е началник и командир на ***-райх. Така той изви хоро върху костите на разбитата укроп армия (със споменаване на червено-синьо-бялото знаме в песента). Гурките заблудени украинци.
5
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Защо се дават пари за избори в чужбина,като българите там не искат да гласуват?
4
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Благодарение на чалгарите.