Терзиев ще се съобрази с експертите за движението по "Патриарха"

Жители на района протестират срещу реорганизация там
14 май 2024 21:50, Анисия Иванова
45
Терзиев ще се съобрази с експертите за движението по "Патриарха"
Снимка: БГНЕС

Кметът на София Васил Терзиев ще се съобрази с мнението на експерти, за да вземе решение дали да се въвежда новата организация на движение на столичните булеварди "Патриарх Евтимий“ и "Фритьоф Нансен“, коментира председателят на Столичния общински съвет Цветомир Петров.

От 29-и април жители на района протестират срещу проекта за реорганизация на движението.

Не е необходимо решението за новата организация на движение да бъде взето от Столичния общински съвет, коментира още Петров, цитиран от БНР.

"Нека да оставим на експертите да вземат решения. Аз говорих с кмета Васил Терзиев, ще вземе становище на всички експерти, ще се направи анализ на решенията, които са взети и ако тези анализи и експертите кажат нещо друго, ще вземем друго решение", каза днес той.

Личното му мнение е, че няма проблеми чисто документално.

"Имало е представител на СДВР в Комисията по транспорт в общината, който подписва протокола, като това е казус, който не минава през Столичен общински съвет. Колегите го използват може би за предизборна кампания, за да кажа защо не е минал през Общинския съвет. Такава е реорганизацията, пътят е собственост на Столична община. Столична община се управлява от кмета и от неговите заместник-кметове, така че няма нужда да минава такъв проект през Столичен общински съвет", категоричен бе той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от София
Таксиджии на протест: Искат връщане на всички закрити стоянки в София
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
3
 
! Отговори
Охооо преди 2 седмици
Така, днес не мина нито един велосипедист или тротинеткаджия по новите велоалеи на бул. Витоша, ЕФЕКТИВНОСТ = 0. За сметка на това задръстването не е спирало за минута. Браво на всички виновни! ОСТВКА Терзиев и комапния! Долу всички еко НПОта, удушихме се от изгорели газове заради вас!
34
2
 
11
 
! Отговори
Шаши преди 2 седмици
Един милион за разчертаване на асфалта. Къде са парите се пита? Калкулация няма ли да видим? Защото мотото на тези го знаем. -Пари-само взимаме, ако имаме да даваме-пак взимаме
33
3
 
12
 
! Отговори
Охооо преди 2 седмици
Къде сте велосипедисти, тротинеткаджии, вело революция, вело кмет, земята, зелени и тн. планктон? Навън вали и е 12 градуса! Да, така е 6 месеца в годината в София. Кьорав велосипедерист не е минал цяла сутрин,а градският е празен. Да не би всичките да сте от прослойката на *** с айфони, макбукове безделници осигурени до гроб от ултра червени мама, тата и дяда, та да не ви се налага да излизате в дъжда да работите? Всички ви завиждат, да си знаете.
32
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ще се съобрази с небинарните експерти на Бонев
31
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Трогателно е, че кмета ще се съобрази с експертите! Какво благородство, каква недостижима душа!
30
0
 
2
 
! Отговори
;флгмн преди 2 седмици
Умишлено двойно убийство с несъобразена спрямо пътната обстановка скорост.
29
2
 
6
 
! Отговори
;флгмн преди 2 седмици
Има все пак нещо обединяващо в новата управа на Столична община. Това е, че всичко им е скалъпено. В новата организация на Столичния център скалъпени са: 1. Проектантите;2. Съгласувателните процедури;3. Тълкованието на наредбите;4. Изпълнителите.В края на управлениео си целят като краен резултат чрез въвеждането на т.н. "зелени политики" да се постигне следното. Ако блъснеш щъркел с жаба в човката на бул. "Патриарх Евтимий" не съдебната система а парламента да заседава за присъдата ти.
28
4
 
18
 
! Отговори
tyj преди 2 седмици
Смучи София пак ще гепят някой лев от Ремонта на Ремонта който се задава!
27
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Стига сте обвинявали софиянци за това дс бкп недоразумение. Никой с всичкия си в центъра не е гласувал за тези недорасляци. Общо са гласували 36% от 1 милион като тези са спечелили със 119 хиляди излъгани младежи 11.9-12%. Терзиев е кмет със 119 хиляди от над 1 милион столичани. Сами смятайте колко подкрепа има. Това е.
26
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Терзиев, кво се съобразяваш с ***. Велоалеи и тротоари, а жмеловете да си продават колите, хич не ги жали
25
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Трайчо - вън!
24
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 30 Преди 10-15 години в София се паркираше съвсем спокойно и без да имаш гараж. Повечето стари сгради нямат гаражи, по обясними причини (с изключение на къщите). Проблемът стана с новото строителство (уж с гаражи на хартия, но за по- малко от половината придошли). Основният проблем на София, освен управлението на ГЕПИ е презастрояването (реално благодарение на данчето) и изсипването на огромни тълпи от хора, всеки с таралясника си.
23
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Центърът на София е една клоака, в която повечето сгради са на почти един век и са силно амортизирани. Те се обитават от особено претенциозни индивиди, на които каквото ида се направи все няма да им хареса.
22
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Каква кола като нямате гаражи бе селяни?? Кой ви е длъжен да ви осигури място за бу-то?
21
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тоя окончателно ще превърне София в ***. Продадох си колата, защото в центъра е абсурд да паркираш. То и нормални тротоари няма да ходиш пеша, ней се.
20
11
 
15
 
! Отговори
Железният Феликс преди 2 седмици
Само да попитам вече "забравилите" - кой избра Терзиев за кмет? Кой гласува за него? Кой? Направиха се на ултрадемократи кореняк софиянците, гласуваха за потомък на ортодоксални висши комунисти от ДС, сега започнаха да протестират. Защо? Нали беше "по-добрият" избор? Бил млад, начетен, богат, умен. И сега каква стана тя? Ще си го търпите умното кметче. Така ви се пада. На следващите избори пак да гласувате за него, ППДБ, Бонев, Белев, ГЕРБКП и прочее "новодемократи".
19
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Хехе след дъжд качулката парите са похарчени кой ще върне милиончето на данъкоплатеца.
18
5
 
25
 
! Отговори
Николай Стоименов преди 2 седмици
Тия с розовите прашки начело с кмета и мис Бони от добро не разбират освен че са и уникално неграмотни
17
6
 
21
 
! Отговори
Реалист преди 2 седмици
Бонев е за бой, не друг.
16
11
 
15
 
! Отговори
Алекс преди 2 седмици
Кметът изглежда разумен човек.Тази каша я забърка Бонев и спасителната дружинка около него.Изборите минаха и за кмета ще добре да се дистанцира от "Спасителите".