Прекратяват делото срещу Шакира

Няма достатъчно събрани доказателства
8 май 2024 13:46, Инна Ангелова
2
Прекратяват делото срещу Шакира
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Колумбуйската звезда Шакира беше осъдена през ноември миналата година да плати 7 млн. евро глоба и да изтърпи 3-годишна условна присъда. Сега испанските прокурори поискаха прекратяване на производството за данъчни измами срещу певицата.

Плащайки тогава високата глоба, Шакира избегна съдебен процес.

Провинциалната прокуратура за икономически престъпления в Барселона поиска прекратяване на производството срещу Шакира за данъчната 2018 г., на основание "недостатъчни доказателства".

За да избегне съдебен процес, Шакира се призна за виновна по всички обвинения за неплащане на данъци на испанското правителство между 2012 г. и 2014 г. в размер на общо 14,5 млн. евро. Звездата трябвше да предостви доказателства, че в този период е живяла за повече от половин година в Испания и следва да е задължена да плаща данъци. Шакира се опрадва, че тогава е била регистриран жител на Бахамите.

След съдебните драми и последвалите такива и в личния ѝ живот, певицата се премести да живее в Маями заедно със синовете си
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: глобаделоШакира
Още от Звезди
Кортни Кардашян и Травис Баркър на почивка на Бахамите
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
имаш пари - няма престъпление...
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Значи плати си глобата и сега се прекратява делото. Това не се ли наричаше рекет? Докато не си платиш има доказателства ,след плащането .Ни доказателства ни пари ни дело вече има!